Wifi....

Har skaffat bredband via telefonuttag. Det blir nog toppen. Problemet är att jag måste finna det 1:a telefonuttaget. Men jag har ytterligare ett problem.... Jag har tapetserat över varenda uttag i huset. :-/ 
Så vi får se hur länge det dröjer innan jag funnit vägen ut på nätet igen. 
See ya!!

Last day in Lazytown!

Nä nu får det vara nog! Detta är inte klokt. Jag börjar bli så lat att jag inte ens orkar hitta på något när jag är så in i döden rastlös! Allt börjar kännas jobbigt. Jag satt på altanen och solade igår, och hörde mig själv sucka djupt när jag var tvungen att hämta Lisa som klättrat upp i grannens lekställning. Jag märker att jag sjunker djupare in i tankar och funderingar, vill bara sitta och läsa. D.v.s. passivt mottaga information och underhållning. Ingenting är lockande längre. Allt känns bara ansträngande och inte tillräckligt roligt.
Jag känner igen detta. I've been there before och jag hatar mig själv i denna form. Jag är latheten personifierad. Varför blir jag sån? Jo... alltför många veckor utan fysisk aktivitet och lite för stort intag av snabba kolhydrater brukar ha denna effekt på mig. Dags att samla ihop sig själv igen, ta vid där jag slutade i våras och hylla livet genom att ta hand om den kropp och själ som än så länge faktiskt är frisk!  Idag är sista dagen som jag spenderar i Lazytown!
 
Ibland har jag lekt med tanken att flytta till stan. Fördelarna är bara att rada upp:
- Billigare boende (skulle det nog bli om man sålde huset i Jukkas med vinst) 
- En bil (istället för två) som man ändå skulle kunna lämna hemma till förmån för promenader till jobb
- Barnen skulle ha kortare dagar på förskolan/fritids
- Varmare vintrar
- Behöver inte betala någon motorvärmare på jobbet
- Mycket enklare att t.ex. träna på gymmet (eftersom man helst inte åker hur många vändor som helst till stan på      
  en dag: 4 mil t.o.r.)
- När barnen börjar ha aktiviteter och umgängen i stan så skulle vi slippa det berömda skjutsandet.
 
Ja..... med fördelarna uppradade såhär svart på vitt, så kan t.o.m. jag undra hur i hela friden vi valde att bosätta oss ute i Jukkas!!!???  Men jag behöver egentligen inte tänka särskilt länge för att finna svaret på frågan. 
Bilder säger mer än tusen ord:
 

Högspänning = flickor :)

Satt härom dagen i bilen påväg till stan med Jonny och några av barnen. Vi pratade om diverse familjeaktiviteter när Jonny började berätta om en aktivitet som ett par pappor vi känner ska göra. "De ska åka och kolla Nitro Cirkus med sina grabbar (söner)"  å så följde en inlevelsefull beskrivning av vad de gör på Nitro Circus. Jag anade ett uns av avund i hans röst och frågade om han är lite besviken över att han inte har någon son som han hade kunnat göra sånadär grabbiga saker med. Men han svarade med övertygelse "Nä! men jag tänkte att man kanske borde göra något sånt med barnen..." så tittade han ut genom passagerarfönstret på bilen, ryckte lite på huvudet och sa  "Jag får väl åka på......(funderade febrilt)..... Disney on Ice".  
Jag tyckte faktiskt lite synd om honom just då :) Min stora maskulina stackars viking till man måste åka på Disney on ice, prata om smink, köpa monster high barbies och tvätta trosor. Hahaha!! Så går det om man arbetar under högspänning, sägs det. Då produceras bara flickor :)
 
Förövrigt går det bra med Lisa på förskolan nu. Det har inte varit några problem för Jonny att lämna henne i veckan. Men när jag satte mig ner och skrev ner tiderna för lämning och hämtning på förskolan, så blev vi deppiga. 60% av Lisas dagar blev ju alldeles för långa! Kring 9 timmar på förskolan. Snacka om ångest! Men tack och lov svärmor och svärfar. För när de fick höra hur långa dagar Lisa har på dagis gick de i taket och sa "Nej absolut inte!! Lämna barnen till oss på morgonen så lämnar vi Lisa på förskolan kl 9.00. Barnen kan äta frukost hos oss. Å när farfar har möjlighet hämtar han Lisa tidigt" :)
 
Barnen är så små ännu, så de kan inte annat än att ta sin omgivning förgiven. Men en vacker dag kommer de också förstå vilka klippor deras farmor och farfar varit under deras uppväxt. <3 <3 <3
 
 
 
 
  

Observera!!

Med anledning av föregående blogginlägg, vill jag bara förtydliga att min ångest kring att lämna lilla Lisa inte har någonting att göra med förskolan i sig eller personalen på förskolan. De gör ett fantastiskt jobb med barnen och jag vet att de tar väl hand om Lisa. Det jag känner kallas ju även separationsångest, vilket jag tror varje förälder förstår precis vad jag menar :)

Nya Miraklet i Pajala

Ny vecka efter en tur till Pajala över helgen. Det var roligt att träffa mina syskon, svägerska, svåger och föräldrar, men huvudattraktionen denna gång var givetvis lilla Edith som gjort inträde i denna värld för ca 2 veckor sedan :)
Jag är sååå stolt över att ha fått bli faster ytterligare en gång till en liten tjej. Men tittar man på lillfisen, så hade man aldrig kunnat tro att hon är fallen från vårat träd (min brors sida). Nej. Hon har alla drag från sin fina mamma. Det kanske är tur för henne iof.... :) 
Här är en nyvaken jag tillsammans med miraklet!
 
Här är Ediths hela familj. Men det har smygits in ett fel här.... Vad kan det vara? Jo. Lisa var lite sotis på familjemyset. Hon ville också vara med. Så hon bäddade för sig själv och la sig och vilade i morbrors famn :)
(Om det är nån som inte vet vem Lisa är, så kan den avvikande hårfärgen vara en ledtråd :))
 
 
Helgen gick gode fort. Å såhär ser det ut när vi vinkar av delar av gänget och lämnar byn P för byn J :)
 
 
Nu är vi åter i vårat eget mansion och njuter av vardagen: Tidig uppstigning, jobb, skola, dagishämtningar, vad-ska-vi-göra-för-middag-problem, nattning och utslagen-på-soffan-känslan. Men jag tycker synd om Lisa som måste lämnas på förskolan när hon hellre vill följa med mamma och pappa hem. Ja... Hur ska hon kunna förstå varför vi helt plötsligt lämnar henne där??!!! På ett helt nytt ställe dessutom!!
I fredags rann tårarna hejdlöst på mig när jag stängt dörren framför en gråtande Lisa på förskolan. Jag var tvungen att ringa fröknarna en halvtimme senare för att bekräfta att hon hade det bra. Fy vad jobbigt. Det är tur att Jonny tagit över lämnandet denna vecka. 
Jag avslutar detta blogginlägg med en bild på Lisa på förskolan (under inskolningen) strax innan de är påväg ut och leka. Kolla noga på hennes ansiktsuttryck...... Ser hon glad ut?! Nä. Just det. Inte konstigt att man har ångest. Tack och hej!
 
 
 
RSS 2.0