Alkohol och bil..... en kombination endast för detta blogginlägg :)

Nyss hemkommen från gymmet. Egentligen borde man inte träna på måndagar... det är så fasligt mycket folk på gymmet då, för alla ska börja sitt nya liv eller komma upp på banan igen efter helgens superier.
Att bero på träning i kombination med festande..... Jag minns från början av 2000-talet när jag tränade som mest, vilken enormt lång återhämtningstid kroppen hade efter EN kvälls festande!! Det tog ta mig tusan ända till torsdag veckan efter innan kroppen åter var i balans och orkade prestera som vanligt igen. Vilket jäkla gift det där är!
Nuförtiden håller jag inte på med sånt. Det är för ungdomar :) Nu är man ju gammal nog (men ändå ung!!) att förstå att man inte har råd att slösa bort helg efter helg på något så meningslöst. Man vill ju fylla livet med annat än fyllefniss, blackouter och baksmällor. Dyrt är det dessutom. Å tänderna går sönder. Å tjock blir man. Iallafall jag, för jag super mig full på Amarula eller Baylies (eller annan välsmakande likör). Det måste vara sött som satan..... annars går det inte ner. Helst så sött att det beska döljs helt. Ja.... ni förstår... smaklökarna mina har inte åldrats ett dugg. De är fortfarande på mellanstadienivå :)
 
För ett par veckor sedan hämtade Jonny hem en, för oss, ny bil. Vår kära RUT (registreringsbokstäverna) får börja tjäna som andra bil nu. Jag höll på att bli tokig med den! RUT är en Wolkswagen Sharan (tdi från 2001) innehållande 7 säten. Riktigt praktiskt ansåg vi när vi väntade tredje barnet. Å javisst!! Praktisk är den utav bara tusan! Man får in massor av folk i den, eller så tar man ut de två bakersta sätena och har ett lastrum som heter duga! Världens bästa Ikea-bil.... om det inte vore för att Ikea ligger 36 mil härifrån och det är alldeles för långt för att idas köra med den där skraltiga bilen!  
Min svägerska körde den en gång. Det tog inte länge så började hon trycka och skruva som en galning i alla knappar och rattar hon kunde komma åt. "Men var fan stänger man av fläkten!!!" utbrast hon. "Det går inte" sa jag, "Det är inte fläkten som låter, det är suset från vinden utanför!". Det är nästan omöjligt att lyssna på musik i den bilen, just på grund av susljudet. Sen är det ju det här med värmen. Dieselbilar tar tydligen längre tid att få varma än bensinbilar. Lägg till det faktum att denna bil är en buss. Så kupén blir typ aldrig varm! Man kan dock påverka detta lite grann genom att köra på lägre växlar och varva upp den. Då blir den lite varm iallafall.
Så mina två krav när vi skulle köpa nyare bil, var att jag ska kunna lyssna på musik i bilen och att den ska bli varm. Å så måste den ha plats för tre barn och barnvagn i bagaget. Det blev alltså en Audi A6 2,7 tdi (numera chipad... vilket jag inte fattar mig på att märka av) från 2007. I lööööv!!! Den bilen är nu min kärlek. Den är utrustad med nån BOSE-ljudanordning.... så nu får jag lyssna på min musik. Å jag hör inget av vägsuset :) Just nu snurrar "Sometimes I feel like screaming" med Deep Purple (live skiva) på repeat i cd-spelaren. Den låten är också min kärlek :)
 
Någon sa nångång i något sammanhang typ: Han byter (något) lika ofta som du och Jonny byter bilar!!  Jag blev faktiskt förvånad över att personen ifråga hade reflekterat över antalet gånger vi bytt bil, eftersom jag själv inte hade gjort det!  Jag blev inte stött eller sur såklart..... bara fundersam över hur ofta vi har bytt bil egentligen. Så för några veckor sedan satte vi oss ner och började räkna. Under våra 12,5 år tillsammans har vi haft 17 olika bilar!!!! Det är ju inte klokt!    What can I say!? Förnyelse förnöjer! :) 
 
Ha en bra dag!
 
 
 
 

Unge som svär och "tviar" middagen..... men hon är min prinsessa ändå!

Har kommit hem från en kör-workshop med Susanna Lindmark idag. Hon hade med sig sin kör "Arctic Light". Det var en mycket kompetent kör och körledare, låtarna som vi fick prova på idag var också väldigt fina körlåtar. Men nu är jag är heeelt slut! Jag har varit hemifrån mellan 8.30-ca 16.30 (inklusive en handling påvägen hem). En helt vanlig arbetsdag med andra ord! Ungefär så här kommer ju mina dagar vara fr.o.m. 7 januari...... Jag kommer nog vänja mig, men det tar nog ett par veckor innan man kommit i gängorna. Nu sitter jag här i soffan och önskar att ungarna redan låg och sov. Jag måste anstränga mig hårt för att inte vara en grinig morsa som suckar och snäser så fort de vill mig något. Lisa håller dessutom på att "göra tänder", så hon har ont, snorar, skiter, dreglar och sover uruselt. Hon har somnat för natten, men man får springa in till sovrummet varje kvart och trösta henne när hon vaknar och gråter i sömnen. Suck. Idag är ingen bra dag för sådant.   
 
Positivt är iallafall att det har snöat utav bara sjutton! Så nu har jag något att göra imorgon efter morgonpromenaden :) All vardagsmotion är välkommen. 
 
Min lilla fyraåring (5 år om 3 veckor!!) har fått Hello Kitty-clips till öronen från någon tidning, så nu går hon omkring och är jätte mallig och fin, å så svär hon. Jag vet inte vad hon har fått för sig, men nu helt plötsligt testar hon alla förbjudna ord lite då och då. När hon inte ville ha middagen tidigare idag, så låtsasspottade hon för att demonstrera att hon inte tyckte om maten! Å för någon dag sedan fick jag dessutom höra av grannen (som är mamma till Siris kompis) att Siri trotsat henne när hon hade framfört att Jonny ringt och bett henne skicka hem lillfian. Siri berättade faktiskt denna historia själv för mig i en lite förkortad version strax efter att jag fått höra den av grannen. Då sa hon "hans mamma fick nästan bli arg på mig förra gången jag skulle hem", "men varför då?!" frågade jag och låtsades inte veta något. "För kompisen skulle visa mig någonting så jag hade inte tid att gå hem just då". Som en god förälder så pratar man, förmanar och försöker lära henne att lyssna när hon blir tillsagd, men innerst inne ler jag en aning. För tysta, snälla och blyga Siri har börjat pröva sina vingar. Att hon vågar säga emot gläder mig, även om jag såklart skulle önska att hon inte sa emot våran kära granne. Hoppas att hon inte gör det igen, men kul att det äntligen börjar växa lite stake i ungen.... hon måste bara lära sig att "använda staken" vid bättre tillfällen :)
Förövrigt så är det nog inte så konstigt att hon kan svänga sig med alla varianter av svordomar. Undertecknad är inte så bra på att hejda grodorna vid ilska och irritation.... Så när jag säger att man inte ska säga såna fula ord, så tittar hon bara på mig...... "det är bara vuxna som säger så när de är arga" försöker jag. Hon tänker väl att hon måste träna så att hon kan det ordentligt när hon blir vuxen. :/
 
Å NEJ!!!!!! Hennes nya öronclips har gått sönder!! Jävla skitsaker som följer med de där svindyra barntidningarna!!! Hoff.... hon gråter och nu måste jag trösta. See ya! :( 
 
 

Jag borde vara svartsjuk

Äntligen fredag igen! Jonny är på gymmet så nu hinner jag blogga :) Vi träffas ju inte längre jag och Jonny.... typ. Förut var det bara jag som tränade allt mellan 2-5 ggr per vecka, beroende på humör och engagemang. Nu måste jag slåss om träningstiderna helt plötsligt! Jonny har nämligen gett sig in i gymmarbranschen igen. Det ska ni veta, när Jonny börjar satsa på något så gör han det till 110 %! Det är allt eller inget som gäller. Annars tycker han att det är onödigt. Jag förstår honom... är lite likadan i vissa sammanhang. Hur som helst så har snubben börjat gymma med sin "andra fru" som dessutom är proffs på området. De tränar 4 ggr i veckan, vilket egentligen är ett pass för lite. Men det är lite svårt för Jonny att få ihop 5 pass/vecka med 3 ungar och en grinig hustru där hemma :) så de har kompromissat lite. Jag vill ju oxå hinna till gymmet åtminstone 3 ggr i veckan, så ni förstår: Jonny 4 ggr + Jag 3 ggr = 7 dagar...... men för att vi ska hinna vara med varandra iallafall 1 dag i veckan utan störningar, så tränar vi båda på samma dag en gång. Livet är tufft..... Har man barn får man pussla om man vill få in egentid varje dag. Detta stressiga schema och körande fram och tillbaka till stan går bra när jag inte har mens. Men iofs.... när jag har mens är det inte mycket som är bra. Då är jag sur och leds på allt. Elvira sa dock igår "Jag längtar tills vi kan vara hemma hela familjen samtidigt nångång!" :(
 
Om ni undrar vem Jonnys "andra fru" är så ska jag ge en hyfsat detaljerad förklaring. Jonny och denna någon spenderar fler timmar per dygn tillsammans med varandra än vad Jag och Jonny gör. De ringer och sms:ar varandra minst en gång i timmen (nästan iallafall)..... ja, om man går in på Jonnys telefon och kollar flest ringda nummer, så är ligger mitt nummer låååångt efter "den andra fruns". De brukar t.o.m kontakta varandra på natten lite då och då! Ibland ringer den andra frun under de mest olämpliga tider, och ber Jonny följa med på olika uppdrag. Vilket han gör. Idag kom det fram att de varit på möbelhuset och valt ut en soffa tillsammans. WHAT!!!???(var min reaktion) Jonny vägrar att gå in i möbelaffärer med mig!! Jonny skjutsar sin kärlek överallt.... till jobbet, till stan, på massage.... you name it! På somrarna gör de vad som helst för att få åka ut på tu man hand med båten på diverse vatten..... de säger att de fiskar, men man undrar ju. De äter tillsammans nästan varje dag, bjuder varandra på lunch ibland. Nu har de ju börjat gymma tillsammans, så nu står de där och stönar framför varann 4 ggr i veckan. Jag vet inte helt säkert... men jag misstänker att de är rätt duktiga på att snacka sex och olika vanor kring det. Å så brukar de även bråka och be varandra dra åt helvete.
Ja...... ni förstår ju att jag har fått konkurrens! Vem skulle inte vara svartsjuk så in i döden av detta!? 
Det skulle jag nog varit om det inte var för att denna någon liksom Jonny är en karl. Å jag är RÄTT säker på att min man är hetero. Men visst.... om det är möjligt att omvända någons sexualitet så borde jag nog vara lite skakis trots allt. De är både nära vänner och arbetskollegor, så deras nattliga projekt och luncher tillsammans har en förklaring :)  Men soffan!!! Den har fan ingen förklaring!! En tagg har växt ut i sidan på mig.... :(
 
Well well.... andra advent är snart här. Det innebär att julen också snart är här..... å jobbstarten..... å Lisas 1 årsdag..... hoff vad tiden går. Snart tar ungarna körkort och jag som knappt hunnit börja mitt yrkesliv sitter snart och blickar mot pension. Shit! Jag håller också på att bli en av dem som anser att dygnet har för få timmar! 
 
Ha en härlig helg och tack för att ni kikat in på min blogg!
(min make och hans soulmate kanske inte blir så glada över att läsa hur jag lämnat ut deras relation här.... men det är de fan skyldiga mig! :)  ) 
 
     
RSS 2.0